Εκπομπές

1. ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Στο ταξίδι του Μίκη Θεοδωράκη στην Μουσική και τον Κόσμο αναφέρεται και η σειρά των εκπομπών που επιμελείται ο Γιώργος Λογοθέτης, συγγραφέας του βιβλίο του Γιώργου Λογοθέτη με τίτλο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. Καταγράφεται επίσης η  πορεία του Μίκη Θεοδωράκη από τα παιδικά του χρόνια μέχρι σήμερα.   Στον πρόλογο του βιβλίου ο Μίκης Θεοδωράκης γράφει τα εξής για τον συγγραφέα :

«Ο Γιώργος Λογοθέτης δούλεψε με γνώση, σύστημα, φαντασία και προπαντός με αγάπη… Και θέλω να τον ευχαριστήσω, γιατί δημιούργησε ένα αληθινό μνημείο, καταγράφοντας συγχρόνως ένα ζωντανό τμήμα της αδυσώπητης πορείας, με τα πάνω της και με τα κάτω της, που όμως ήταν ειλικρινής και αληθινή, αφού διαμόρφωσε εμάς αλλά και τον κόσμο. Αυτή είναι η Ελλάδα. Κι εμείς έτσι την ζήσαμε. Και το βιβλίο,  είναι ο καθρέφτης που οι Έλληνες,  μπορούν να δουν  τα πρόσωπά τους…»

Σημ. Οι εκπομπές του Γιώργου Λογοθέτη με τίτλο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ,  μεταδίδονται κάθε Δευτέρα ώρα 6 το απόγευμα.
Επαναλήψεις κάθε Τετάρτη και Παρασκευή ώρα 9.00μμ

2.  ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΓΙΩΓΛΟΥ

Κάθε Τρίτη στις 7 το απόγευμα και σε επανάληψη Πέμπτη και Σάββατο την ίδια ώρα θα μεταδίδεται από το Mikis Radio η εκπομπή του Θανάση Γιώγλου ¨Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη¨
Με την αναμετάδοση αυτής της εκπομπής ξεκινά η συνεργασία του Mikis Radio με τον ερευνητή της ελληνικής μουσικής και ραδιοφωνικό παραγωγό Θανάση Γιώγλου, ο οποίος είναι παράλληλα τακτικός συνεργάτης στο έγκυρο διαδικτυακό, μουσικό site Ogdoo.gr.